Netraco Garments

Tot 8 keer sneller met itSuitsFashion ERP en Apps4Fashion

Netraco Garments is de overkoepelende organisatie voor maar liefst 8 succesvolle leder- en fashionmerken. Dit moderne bedrijf heeft haar bedrijfsprocessen geautomatiseerd met itSuitsFashion ERP en de sales tool Apps4Fashion, waardoor zij nu een grote reductie in fouten realiseren, veel efficiënter zijn en tot 8 keer zo snel kunnen werken.

Compleet Geautomatiseerd Logistiek Proces

Voorheen was de automatisering van de logistieke stroming binnen Netraco Garments niet naar wens. Met name bij het uitleveren waren er vaak onnodig veel verschillen. “Ons streven was dat de orders, voorraadinformatie, het picken, het uitleverproces en de administratieve afhandeling goed op elkaar zouden aansluiten”, zegt Marieke de Wit, Office Manager.

Na intensief marktonderzoek vond Netraco in itSuitsFashion van TCOG de ERP oplossing die het meest tegemoet kwam aan haar eisen en wensen.

Dick Hauber, Eigenaar: ”Bij de eerste kennismaking met itSuitsFashion werd gelijk duidelijk dat dit pakket heel veel mogelijkheden biedt. Al tijdens de eerste maanden van gebruik bleek het enorm goed aan te sluiten op onze dagelijkse werkzaamheden. Zo zijn wij overgegaan op een compleet geautomatiseerd logistiek proces. Hierdoor zijn verschillen tussen de voorraad van het systeem en de daadwerkelijke voorraad tot een minimum beperkt.”

Apps4Fashion als aanvulling op salesproces

“Door het gebruik van itSuitsFashion kwamen we in aanraking met de sales tool Apps4Fashion, waarbij we direct enthousiast waren over de vormgeving. Helemaal toen bleek dat we dit ook nog eens naar eigen wens konden aanpassen! We wilden Apps4Fashion in eerste instantie alleen gaan gebruiken als lookbook voor het buitenland, maar het bleek al snel een heel goede aanvulling te zijn op het complete salesproces. Inmiddels gebruiken al onze vertegenwoordigers en agenten Apps4Fashion om orders te schrijven. Het werkt echt enorm snel en efficiënt en het ziet er fantastisch uit.”

Efficiëntieslag

“Inmiddels werken we ruim 3 jaar met itSuitsFashion en zijn we nog steeds blij dat we de overstap hebben gemaakt. Uiteraard moet iedereen in het begin wennen aan het nieuwe systeem en de daarbij behorende nieuwe werkwijze. Maar we zijn er zóveel op vooruit gegaan: al onze orderbevestigingen, facturen en creditnota’s handelen we af met E-facturatie, we kunnen naar eigen wens en behoefte rapportages uitdraaien, we kunnen de volledige mutatie van een artikel terughalen op zowel logistiek als financieel vlak en ons hele logistieke proces verloopt een stuk efficiënter”, zegt Marieke de Wit.

“Dankzij de naadloze integratie van itSuitsFashion en Apps4Fashion, werken we tijdens het drukke verkoopseizoen optimaal efficiënt. Ons salesteam voert orders direct bij de klant in en onze backoffice medewerkers hoeven de order alleen nog maar te controleren voor de order itSuitsFashion ingaat. Onze klanten krijgen automatisch een compleet orderoverzicht toegemaild, inclusief foto’s en prijzen.

Marieke de Wit vervolgt: “Wij zijn erg blij dat we zo’n enorme efficiëntieslag hebben kunnen maken in onze bedrijfsvoering. Wij merken de verbeteringen met name in het logistieke en verkoopproces. We kunnen informatie nu sneller delen binnen onze organisatie en hebben beter inzicht, waardoor we veel eerder zien wat goed gaat en waar we moeten bijsturen.”

“Voor onze klanten zit de zichtbare verandering voornamelijk in het verkoopproces. Ze zijn bijvoorbeeld erg blij met de foto’s van bestelde artikelen op de orderbevestiging, wat we realiseren met Apps4Fashion. Daarnaast hebben we met de volledige automatisering van ons logistieke proces in itSuitsFashion, beduidend minder leververschillen bij onze klanten. Dit is uiteraard voor hen ook een enorm positieve ontwikkeling.”

Over Netraco Garments

Netraco Garments is de overkoepelende organisatie voor de succesvolle leder- en fashionmerken Goosecraft, Ibana, DNA, Fame on You en importeur SmashBox met merken Reign Italia, Death by Zero, No Tomorrow en March 23. Er werken in totaal circa 30 mensen bij Netraco Garments. Alle dimensies van de eigen merken, waaronder design, sales, productie en logistiek worden vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam aangestuurd. De collecties worden geproduceerd in China, India, Pakistan en Turkije. De labels van Netraco hebben op dit moment ca. 1500 verkooppunten in onder meer Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Griekenland, het Midden Oosten, Rusland en Japan. De focus voor alle merken ligt op verdere internationale expansie.

Neem voor meer informatie over deze case contact op met Rembrandt Kuijpers, Managing partner van TCOG. Bel naar +31 (0)30 687 47 39 of stuur een e-mail naar sales@tcog.nl.

Gratis Demo Aanvragen

Naast alle informatie op onze website, willen wij u ook een vrijblijvende demo aanbieden.
Bent u geïnteresseerd? Neem direct contact op of vraag uw gratis demo aan via onderstaande knoppen!